Şansa unui viitor mai bun

În cazuri deosebite, atunci când este vorba de situaţii de urgenţă (inundaţii, incendii, cazuri medicale etc.) Asociaţia Building Better Futures se implică şi sprijină familiile aflate în mare dificultate. În anul 2022, 6 persoane din satul Corlăteşti s-au aflat într-o situaţie extrem de dificilă după ce casa lor a ars. Cu sprijinul autorităţilor locale care au pus la dispoziţie un teren, Asociatia Building Better Futures a demarat construcţia unei case pentru familia Gurăndeanu, cu sprijinul voluntarilor şi al sponsorilor. Casa este în construcție şi este încă nevoie de ajutor.

O altă situaţie similară a fost cea a casei unei familii din satul Cătunu, care a ars total. Asociaţia Building Better Futures s-a implicat din nou în construcţia locuinţei din temelie pentru această familie greu încercată, alături de întreaga comunitate care s-a implicat cu multă dăruire. Mulțumim tuturor voluntarilor şi sponsorilor care ne-au sprijinit să ajutăm acești vârstnici fără speranță.

În anul 2019, comuna Berceni a fost lovită de furia nemiloasă a apei şi atunci peste 100 de gospodării au fost afectate peste 50%. Unele locuinţe au fost în totalitate distruse, toate bunurile de-o viață ale celor năpăstuiți fiind distruse sau luate de ape. Asociaţia noastră s-a implicat şi a donat tone de îmbrăcăminte, hrană caldă şi neperisabilă, obiecte electrocasnice, mobilă şi multe altele. Tot atunci cele mai afectate familii au primit materiale de construcție pentru reparații sau pentru ridicarea unei noi locuinţe. Familiile cărora cei cu inima bună şi credință în puterea binelui le-au dăruit o rază de speranță sunt acum toate sub acoperișul încrederii, locuind în case renovate în totalitate sau case noi.

Un număr de 12 familii au primit sprijinul nostru, al tuturor. Mulțumirile noastre merg către preoții comunei, Crucea Roșie, ISU Prahova, Şcoala Berceni, Secondhand Suedia, Adeplast, Swisspor, Systembau, și toţi donatorii privați din comună, din țară sau din străinătate. Împreună am demostrat că se poate trece și peste momentele cele mai grele! Mulțumim!  

Casa tânărului Florin Mărieș, persoană născută cu dizabilități,  a fost de asemenea construită prin intervenţia Asociaţiei noastre. În baza Legii 15 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, autoritățile locale au pus la dispoziție o suprafață de teren iar asociația BBF a făcut tot posibilul ca tânărul Mărieș Florin fie sprijinit și să aibă o locuință nouă. Și am reușit! Astăzi Florin locuiește în propria lui căsuță! Însă mai este nevoie de ajutor pentru construirea împrejmuirii terenului. Toți cei care doresc ne pot ajuta să-i păstrăm lui Florin zâmbetul binelui care triumfă! Mereu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.